pyszne, słodkie, wilgotne i błyskawiczne.
muffiny dyniowe są idealnym pomysłem na szybki deser w środku tygodnia.
albo tak po prostu, gdy ma się ochotę na coś słodkiego.
przepis z listopadowej Kuchni.
składniki na ok. 12 muffinków:
1 jajko
120 g cukru
70 g masła (roztopionego)
garść startej dyni
120 g mąki
1, 5 łyżeczki proszku do pieczenia
ewentualnie cukier puder do posypania
rozgrzać piekarnik do 180°C.
utrzeć jajko z cukrem na puszystą masę.
dodać masło i dynię, wsypać mąkę z proszkiem, dokładnie wymieszać.
do formy muffinowej wyłożonej papilotkami wlać po 2 łyżki ciasta.
piec 20-25 minut aż wyrosną i zarumienią się.
smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz