superpyszne. najpyszniejsze.
oprócz marchewki są w nich jeszcze orzechy włoskie i ananas.
z mascarpone i wiórkami kokosowymi są po prostu obłędne.
nie da się od nich oderwać.
przepis z moich wypieków.
składniki:
2/3 szklanki mąki
1/2 szklanki cukru
1 łyżeczka sody oczyszczonej
3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka przyprawy do piernika
1/4 łyżeczki soli
1/3 szklanki oleju
2 jajka, roztrzepane
1 szklanka posiekanych orzechów włoskich
1/2 szklanki posiekanych ananasów z syropu
1 szklanka startej marchwi
dodatkowo:
mascarpone
cukier puder
wiórki kokosowe
w jednym naczyniu wymieszać mąkę, cukier, sodę, proszek i przyprawy.
w drugim - olej i jajka.
wymieszać zawartość obu naczyń.
dodać marchewkę, ananasy i orzechy, wymieszać.
piec 35 minut w 180ºC.
ostudzić na kratce.
cukier puder wymieszać z mascarpone.
posmarować nim babeczki.
posypać wiórkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz