czyli ekspresowa szarlotka i to w zdrowej wersji.
przepis jamiego olivera.
składniki:
3 jabłka (najlepiej antonówki lub szare renety)
50 g cukru
łyżka wody
35 g płatków owsianych
35 g mąki
20 g cukru pudru
35 g masła
jabłka obrać i pokroić w kostkę.
razem z cukrem i wodą podgotować je przez 5 minut na małym ogniu
płatki, mąkę i cukier puder wymieszać.
masło pokroić w kostkę i dodać do suchych składników kruszonki, wymieszać palcami do uzyskania struktury kruszonki.
owoce umieścić w żaroodpornym naczyniu (u mnie 2 kwadratowe foremki o boku 10 cm) , przykryć kruszonką i piec 25 minut w 190°C.
super przepis, jutro do zrobienia!
OdpowiedzUsuńdodaje do obserwowanych!
Bardzo się cieszę!
OdpowiedzUsuńSmacznego!